Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Stațiunea Didactică Belciugatele, în parteneriat cu Syngenta a organizat evenimentul de lansare a Centrului Interra Farm în România. Întâlnirea a avut loc în com. Găneasa, Sat Moara Domnească, la Stațiunea Didactică Belciugatele.

Conceptul Interra Farm Network este un proiect complex care se derulează în 9 ţări din Europa.

Scopul platformei de la Staţiunea Didactică Belciugatele este de a-i pregăti pe studenţii agronomi, respectiv generaţiile viitoare de specialişti. Astfel, prin acest concept se urmăreşte cunoașterea şi utilizarea durabilă a produselor de protecţie a plantelor în simbioză cu bunele practici de mediu.

În cadrul evenimentului, participanţii au vizitat magazia de produse de protecţie a plantelor din incinta staţiunii, sala de curs, precum şi sistemul Heliosec dezvoltat de compania Syngenta pentru gestionarea efluenţilor fitosanitari.

La eveniment au participat numeroşi specialişti din domeniu, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, jurnalişti, studenţi, dar şi fermieri. Au luat cuvântul domnii prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, Rectorul USAMV Bucureşti, Costel Mihalaşcu, Directorul Staţiuniii Didactice Belciugatele, Sergiu Staicu, Director General Syngenta România şi Republica Moldova, precum şi doamna Paulina Gabor, Director General al Autorităţii Naţionale Fitosanitare, care a vorbit despre dezvoltarea durabilă a produselor de protecţia plantelor.

USAMV

Film de prezentare